کد خبر 99006
تاریخ انتشار: ۲۵ بهمن ۱۳۹۰ - ۱۴:۲۶

خبرگزاری رویترز در گزارشی با اشاره به اولین سالگرد انقلاب بحرین و تدابیر شدید امنیتی در این کشور برای جلوگیری از تظاهرات مردمی، نوشت که جای جای این کشور نیروهای نظامی و امنیتی آل‌خلیفه مجهز به انواع سلاح‌‌ها مستقر شده‌اند.

به گزارش مشرق به نقل از فارس، خبرگزاری رویترز در سالروز قیام مردمی بحرین در 14 فوریه سال 2011 بحرین را به پایگاه نظامی تشبیه می‌کند که در گوشه گوشه و جای جای این کشور نیروهای نظامی و امنیتی آل‌خلیفه مجهز به انواع سلاح‌‌ها را مستقر می‌بینی.

رویترز در ادامه گزارش خود تاکید می‌کند که با فرا رسیدن 14فوریه نیروهای امنیتی و نظامی علاوه بر استقرار در مناطق مختلف کشور از جمله منامه، پایتخت اقدام به ایجاد موانع امنیتی ایست و بازرسی کرده‌اند.

رویترز می‌نویسد: مطبوعات محلی و داخلی بحرین پوشش شرم‌آوری از تحولات داخل کشور دارند و با وجود این همه اعتراض‌ها فقط به درج چند خبر کوتاه اکتفا می‌کنند،‌ موضوعی که در مورد مطبوعات و رسانه‌های خارجی نیز مصداقیت پیدا می‌کند.

خبرگزاری رویترز گزارش خود را اینگونه ادامه می‌دهد که با فرارسیدن سالروز انقلاب 14 فوریه رژیم بحرین از ورود بسیاری از خبرنگاران و عکاسان خبرگزاری‌های مختلف جهان جهت پوشش خبرهای بحرین ممانعت کرد و در این خبرنگارانی هم اکنون می‌توانند حوادث این کشور را پوشش دهند که یا پیش از در این کشور خبرنگار و عکاس ثابت داشته‌اند یا در کشورهای همجوار دارای خبرنگارانی بوده‌اند. این درحالی است که باید به این نکته هم اشاره کرد که برخی از خبرنگاران و عکاسان نیز به صورت مستقل و داوطلب به بحرین سفر کرده و حوادث جاری در این کشور را پوشش می‌دهند.

رویترز در ادامه به ممانعت ورود خبرنگاران خارجی به بحرین اشاره می‌کند و سخنان "فواز آل‌خلیفه"، رئیس هیئت امور اطلاع رسانی بحرین یاد آور می‌شود که گفته بود به دلیل میزان تقاضای زیاد درخواست‌ها برای سفر به بحرین و عدم امکان رسیدگی به همه آنها حکومت بحرین مجبور به لغو برخی از سفر و رد برخی از درخواست‌ها شده و تاکید می‌کند، ‌این سخنان از جانب این مقام بحرینی بهانه‌ای بیش نیست.

این خبرگزاری انگلیسی در ادامه به گوشه‌ای از سخنان "نیک کریستوف"،‌ روزنامه‌نگار نیویورک تایمز را درباره ممانعت از ورود خبرنگاران خارجی می‌آورد که در این‌باره گفته بود، این اقدام از این جهت به واسطه رژیم صورت گرفت تا با عدم حضور خبرنگاران خارجی دستش در سرکوب هرچه شدیدتر اعتراض‌های مردمی باز باشد و در این میان سازمان "خبرنگاران بدون مرز" این ادعای رژیم بحرین را ادعای دروغین و مضحک خواند.

رویترز در ادامه گزارش خود به برخورد رژیم آل‌خلیفه با خبرنگاران و عکاسان خارجی ظرف یک ‌سالی که از انقلاب مردمی بحرین می‌گذرد، اشاره و تاکید می‌کند که طی سال گذشته بسیاری از خبرنگاران و عکاسان خارجی در حین پوشش خبری حوادث به ویژه در میدان اللؤلؤة در معرض تعرض و حمله نیروهای امنیتی و نظامی آل‌خلیفه قرار گرفته و حتی به سمت آنها شلیک هم شده است.

به همین منظور رویترز تاکید می‌کند: عدم صدور ویزا برای ورود خبرنگاران و عکاسان خارجی به بحرین بیانگر سانسور خبری و تبلیغاتی اعمال شده توسط رژیم آل‌خلیفه در سالروز انقلاب مردمی 14 فوریه بحرین است.

از میان خبرنگارانی که اکیدا از ورود به بحرین منع شدند این‌بار باید از "نیک کریستوف" و از میان عکاسان باید از "آدام الیک" هر دو از روزنامه نیویورک تایمز نام برد که گزارش‌ها و اخبار و عکس‌های آنها از تجاوزات نیروهای رژیم آل‌خلیفه به مردم بی‌دفاع و بی‌پناه بحرین در طول سال گذشته برای آل‌خلیفه بسیار آزاد دهنده بود.

همچنین بای از "کریستین نیک" خبرنگار روزنامه "کریستین ساینس مونیتور" و "کارا سویفت" از بی بی سی و گریک کارلستروم" از شبکه الجزیرة و "الکس دلمار مورگان" از روزنامه وال استریت ژورنال که در مارس 2011 در بازداشت رژیم آل‌خلیفه هم بود، نام برد، که از دیگر خبرنگاران ممنوع از ورود به بحرین به شمار می‌آیند.

اما رژیم آل‌خلیفه برای ممانعت از درز حوادث جاری در کشور تنها به جلوگیری از ورود خبرنگاران خارجی اکتفا نکرد، بلکه در این میان اقدام به فلیترینگ و تعطیلی بسیاری از سایت‌هایی کرد که پوشش خبری زنده‌ای از حوادث بحرین ارائه می‌دادند که در راس آنها باید از تعطیلی تمام سایت‌های مورد استفاده توسط جمعیت معارض بحرینی الوفاق یاد کرد، با اینکه این سایت‌ها تمام مجوز فعالیت‌ خود را از دولت دریافت کرده بودند.

به همین منظور سازمان خبرنگاران بدون مرز رژیم بحرین را در لیست رژیم‌ها و حکومت‌های دشمن آزادی مطبوعات و دسترسی به اینترنت قرار داده است.

اما مطبوعات جهان با وجود تلاش‌های رژیم آل‌خلیفه و غرب برای سانسور مطبوعاتی و رسانه‌ای از حوادث جاری در این کشور با این حال کم بیش به پوشش‌ خبری سرکوب مردم بحرین توسط رژیم آل‌خلیفه پرداختند و نکته مهم در تمام گزارش‌های ارائه شده، تاکید این روزنامه‌ها بر این نکته بود که این سرکوب‌ها تماما با اطلاع آمریکا انجام می‌شود و این بدین معناست که آمریکا در کشتار و سرکوب مردم بحرین دخیل است.

نگاهی به مهمترین عناوین داده شده به حوادث جاری در بحرین طرف یک‌سال اخیر خالی از لطف نخواهد بود.

روزنامه واشنگتن پست در مطلبی با عنوان "بحرین جزیره اندوه" به اوضاع پس از 14 فوریه 2011 در این کشور پرداخته و تاکید کرده که این سیاست‌ها بی‌تردید سرنگونی رژیم حاکم بر بحرین را به دنبال خواهد داشت.

این روزنامه آمریکایی سپس به تظاهرات روزانه مردمی و اوضاع امنیتی بحرانی این کشور عضو شورای همکاری خلیج فارس اشاره کرده و آورده است که هر چند دقیقه صدای بالگردهای ساخت آمریکا برای فراز مناطق مسکونی بحرین شنیده می‌شود و زره پوش‌ها و نیروهای امنیتی و ضد شورش در همه مناطق حضور دارند.

روزنامه فوق سپس مصاحبه‌ای از "رولا الصفار"، رئیس جمعیت پرستاران بحرینی را انعکاس داده که در آن این زن بحرینی از علل واهی بازداشت خود از سوی نیروهای امنیتی سخن می‌گفت.

این روزنامه می‌نویسد: رولا الصفار  تنها به دلیل معالجه مصدومان حملات ارتش و پلیس رژیم و دموکراسی طلبی‌اش در بازداشت رژیم آل‌خلیفه بسرمی‌برد.

اما روزنامه نیوریورک تایمز در چندین گزارش به اوضاع زنان بحرینی و نقش بارز آنها در تظاهرات روزانه و فعالیت سیاسی پرداخته و آورده بود که زنان بحرینی به فعالیت سیاسی می‌بالند.

این روزنامه می‌افزاید: نقش آفرینی زنان بحرینی جای شگفتی ندارد، زیرا از مدت‌ها قبل در عرصه سیاسی حضور داشته‌اند و تظاهرات تنها صحنه حضور آنها نیست. آنها با وجود دشواری‌هایی که برسر فعالیت‌های خود می‌بینند به نقش آفرینی سیاسی خود افتخار می‌کنند به ویژه که بیشتر آنها طعم زندان و شکنجه را چشیده‌اند.

بنابر گزارش نیویورک تایمز، بسیاری از این زنان شرکت در تظاهرات را یک وظیفه ملی بشمار می‌آورند، اگرچه بسیاری از آنها حداقل چند ماهی را در  زندان‌های رژیم بوده و در معرض انواع شکنجه‌ها از جمله شوک برقی قرار گرفته‌اند.

نیویورک تایمز سپس به مصاحبه خود با "فریده غلام" 52 ساله اشاره می‌کند که در گفت‌وگو با این روزنامه گفته بود: همسر من از اهل تسنن است و جمعیت عمل ملی دموکراتیک را در سال 2001 تاسیس کرده است.

وی می‌افزاید: پس از آغاز قیام مردمی بحرین به اتهام براندازی رژیم به پنج سال زندان محکوم شد، در حالی که جمعیت فوق الذکر اصلا به مسائل دینی و مذهبی نمی‌پردازد، بلکه موضوعات حقوق سیاسی زنان و اصلاحات را مورد بررسی قرار می‌دهد، این نشان می‌دهد برخلاف آنچه رژیم ادعا می‌کند، قیام مردمی بحرین قیامی خاص یک طایفه یا پیروان یک آیین نیست، بلکه خواست تمام مردم بحرین از هر نژاد و طایفه و مذهبی است‌.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس